Strategii pentru Jocul de Ruleta

Iti vom prezenta in acest articol cateva strategii pentru jocul de ruleta. Inainte de a incepe trebuie sa stii faptul ca jocul de ruleta este un joc mai mult de noroc. Daca la pariuri sportive, spre exemplu, poti analiza strategii, istoricul echipelor, la ruleta lucrurile stau putin diferit. Acest joc tine foarte mult de noroc dar exista totusi cateva strategii care fac sa iti creasca un pic sansele de castig. Sageata Navodari incearca sa iti explice cat se poate de simplu si pe intelesul oricarui incepator strategiile la jocul de ruleta.

Sistemul de pariere Martingale

Vom incepe cu Martingale care este cel mai cunoscut sistem de pariere din lume. El este folosit atat la jocuri de ruleta, cat si la pariuri sportive. Martingale prezinta avantaje si dezavantaje, dar ramane cam cea mai apreciata strategie de pariere din lume printre jucatorii profesionisti la pariuri.

Cum functioneaza Martingale? Simplicitatea lui este unul dintre motivele pentru care Martingale este atat de cunoscut la nivel mondial. Tot ce trebuie sa faci este sa continui sa pariezi, chiar daca pierzi pe acelasi eveniment dar sa dublezi miza. Mai simplu, daca la ruleta pariezi 1 Euro pe negru si pierzi, continui sa periezi tot pe negru dar dublezi suma pariata. Astfel primul pariu este de 1 Euro, al doilea de 2 Euro, al treilea de 4 Euro etc. Toate pariurile raman constante pe negru.

De ce este atat de apreciat acest sistem? Pentru profitul aproape sigur pe care il ai. Daca pierzi primele 4 pariuri, la cota de 2, suma investita este 1 + 2 + 4 + 8 = 15. Daca la urmatorul pariu vei castiga, vei primi 2×16=32 Euro. Investitia ta va fi 15+16=31. Desi profitul este unul mic, el este destul de sigur.

Dezavantajul acestui sistem de pariere este faptul ca poate dura iar investitia ta s-ar putea sa ajunga la sume destul de mari si pe care sunt sanse sa nu iti permiti sa le investesti.

Sirul lui Fibonacci

La acest sistem de pariere lucrurile se aseamana oarecum cu Martingale. La fel ca si acolo, la sirul lui Fibonacci marim miza, doar ca o marim pe baza sirului lui Fibonacci. Asta inseamna ca miza actuala va trebui sa fie egala cu suma ultimelor doua parieri. Pariurile pot arata in felul urmator: 1,1,2,3,5,8,13,21,34,55,89,144…etc

Diferit la acest sistem fata de sistemul de pariere Martingale este faptul ca aici este recomandat sa pariem pe cote de 3, iar in acest fel putem avea mai multe pierderi. Pe de alta parte, fata de sistemul de pariere Martingale, aici putem sa suportam mai multe pierderi pentru ca miza nu mai creste atat de drastic.

Sistemul Birarritz

Acest sistem de pariere este un alt mod destul de simplu, poate chiar mai simplu decat celelalte doua prezentate anterior. Ideea a fost a unui programator rus pe numele Alexander Makarov. Sistemul de pariere Birarritz spune ca trebuie sa pariezi pe acelasi numar cu aceeasi miza pana castigi. Daca se intampla sa pierzi de 35 de ori, de la al 36-lea pariu incolo dublezi suma pariata.

Această strategie a fost propusă de Alexander Makarov, care este un cunoscut programator rus. Ideea de bază este destul de simplă: pariezi pe același număr cu o miză constantă până câștigi. După 35 de pariuri pierdute la rând dublezi miza. Daca ajungi sa pierzi de 70 de ori, dublezi din nou suma. Alexander pleaca de la principiul ca un numar va iesi castigator pana la urma. In momentul in care vei ajunge sa castigi, iti vei amortiza suma pariata pana in acel punct.

Dezavantajul acestui sistem de pariere este ca e unul ce poate dura foarte mult si nu oricine are rabdare sa parieze de atat de multe ori. Pariorii vor in general sa castige sume cat mai mari intr-un timp cat mai scurt. Totusi, este mai sigura sansa de castig atunci cand pariezi pe sume mici de mai multe ori. Principiul acesta al rabdarii se aplica la aproape orice joc de noroc. Exista probabilitatea ca nici dupa 70 de incercari sa nu iasa acel numar pe care tu il alegi. Tot la fel de posibil este sa castigi chiar de la prima aruncare. Tine foarte mult de noroc si de cat de mult timp esti dispus sa investesti in general la jocuri de noroc.

Foarte important la jocul de ruleta este sa fii constient de fapul ca norocul este factorul principal care determina castigul. Analizeaza strategiile de pariere, vezi care ti se potriveste si adapteaz-o pe stilul tau de joc.