Originea pariurilor sportive

Pariurile sportive isi au originea acum multe secole, in Grecia Antica unde locuitorii pariau pe castigatorul unor sporturi. Ei erau impatimiti ai jocurilor olimpice unde isi sustineau sportivul favorit. Ulterior pariurile au ajuns in Imperiul Roman, devenind faimoase la Colosseum. In arena amfiteatrului au avut loc lupte intre gladiatori si cursele cu carul. Atunci, pariurile sportive erau un mijloc de relaxare si socializare, motivatia financiara nu era foarte importanta. Cursa cu carul a fost preluata si de Imperiul Bizantin.

O data cu trecerea timpului, pariurile au devenit importante si in Evul Mediu, facand celebri sportivii de atunci. Sporturile pe care se paria erau turniruri si tir cu arcul. Pe atunci, pariurile era modalitatea ideala de a te bucura de acele sporturi.

In secolul XVII, in Anglia a inceput revolutia pariurilor sportive. S-au deschis locuri destinate pariurilor si sportul preferat erau cursele de cai.

In secolul XIX colonistii englezi au dus pariurile si in America, iar prin anii 1930 au aparut rubrici speciale cu pariuri sportive in ziar.

Ultima revolutie a pariurilor sportive este cea a aparitiilor cazinourilor online. Aceasta miscare a inceput in Canada si in Statele Unite ale Americii. Ei au fost primii care au creeat firme specializare pe pariuri sportive. Ei au vazut potentialul pe care revolutia tehnologica il are in acest segment de activitate.

Tipuri de pariuri

Casele de pariuri au o varietate mare de tipuri de pariuri: pariuri simple, combinate, de sistem, live si mobile.

Pariurile simple presupun alegerea unui prognostic al unui joc, insotit de o cota numar intreg sau zecimal. Pentru a castiga, pronosticul trebuie sa fie corect.

Pariurile combinate presupun alegerea mai multor evenimente si a pronosticurilor lor. Cotele pronosticurilor se multiplica, obtinandu-se cota finala. Si aici toate pronosticurile trebuie sa fie corecte pentru a castiga.

Pariurile tip sistem sunt similare cu cele combinate. Avantajul acestei metode este ca daca un prognostic este gresit, se poate recupera totusi o parte din bani. Aceasta metoda foloseste probabilitatea si statistica in stabilirea cuantumului castigului.

Pariurile live se desfasoara in direct, iar pariorii pot paria in timpul evenimentului. Avantajul acestui tip de pariuri este ca se poate obtine o cota mai buna.

Pariurile pe mobil sunt facile si permit pariorului sa acceseze aplicatia oricand si de oriunde. Nu trebuie sa mai astepti la coada sau sa detii un PC.

Un avantaj pe care casele de pariuri il aduc pariorilor este acela al bonusului. Ele ofera bonusuri gratuite jucatorilor care aleg sa investeasca mai ales in site-uri originale. In acest fel, pariorii pot ajunge chiar sa isi dubleze castigul in urma unor bonusuri de acest fel.

Pariurile sportive au o istorie foarte lunga in spate, dupa cum se poate observa. Aceasta istorie este departe de a se termina datorita potentialului pe care sportul il are, in general. Vor exista tot timpul oameni care vor organiza evenimente sportive si atat timp cat aceste evenimente vor avea loc, pariurile vor exista si se vor invarti bani foarte multi in acest domeniu de activitate.