Strategii de Poker

Jocul de poker este usor de învatat, dar pentru a face performanta este minutios sa inveti toate tehnicile. Pentru a deveni un jucator profesionist si pentru a reusi sa castigi mana dupa mana, pe Sageata Navodari gasesti multe ponturi utile si tehnici probate.

In jocul de poker primul pas este intelegerea conceptelor si asimilarea lor. Conceptele fundamentale sunt urmatoarele:

  • In functie de mana de start, o selectie riguroasa poarta numele de joc strans – joc tight
  • Poti alege un joc agresiv
  • Poti opta sa alternezi stilurile de joc pentru a induce si a dezorienta adversarii
  • Poti sa te concentrezi pe jocul oponentilor pentru a profita de erorile lor

Tu decizi cum vrei sa folosesti aceste concepte. Cauta un echilibru intre ceea ce ti se potriveste, dar fa-o in asa fel incat sa iti formezi un stil propriu, confortabil.

Pentru a deveni jucator profesionist de poker trebuie sa stabilesti de la inceput daca vrei sa joci pe bani sau vrei sa fie doar o activitate recreativa. Daca vrei sa castigi bani constant din poker, trebuie sa investesti timp si efort sustinut. De asemenea si daca vrei sa joci poker doar de distractie nu ai niciun motiv sa pierzi constant. Inclusiv pentru relaxare este util sa stii strategii care te ajuta sa castigi, mai ales pentru ca iti sunt oferite gratuit. Ia decizii corecte in mod curent si cu siguranta rezultatele nu vor intarzia sa apara.

Pokerul este o combinatie intre strategie si noroc. De aceea si unii dintre cei mai buni jucatori din lume au zile mai putin norocoase si pierd anumite maini. Este imposibil sa castigi de fiecare data la toate jocurile de poker la care vei participa. Scopul trebuie sa fie sa te concentrezi sa joci cat de bine poti atunci cand ai un loc la masa. Daca tu iti dai interesul si rezultatele vor fi pe masura. De asemenea este util ca dupa ce pierzi un joc sa analizezi de ce s-a intamplat si daca putea fi prevenit. Poate a fost o lipsa de concentrare, o tehnica pe care nu o stapanesti sau doar o zi fara noroc.

Matematica prima strategie in poker

In jocul de poker matematica, materia care nu iti placea la scoala, aici joaca un rol foarte important. In principiu, matematic vorbind, o strategie castigatoare de poker are la baza o selectie buna a mainilor de start. Daca joci mai multe partide decat oponentii tai si ai o mana buna de start de mai multe ori decat oponentii tai, tu vei avea mai multe partide castigate decat ei.

Mana de start

O mana de start buna este baza pentru o strategie de poker. La fel de important este sa joci cat mai bine celelalte carti pe care le ai. Atuul jucatorilor profesionisti este ca ei joaca mult mai bine decat oponentii lor toate cartile. Observa foarte bine parcursul jocului si mereu coboara cartea oportuna in momentul potrivit. Amatorii au tendinta sa gandeasca doar pe moment, nu pe bataie lunga si asa atrag un dezavantaj asupra castigului jocului.

Este foarte important sa corelezi mana de start cu marimea potului, dar si cu stilul de joc al oponentilor. Trebuie sa acorzi o atentie deosebita modului in care oponentii pariaza. Cand nu au mana buna si pierd, cum au pariat pe parcurs ? Sume mici, sume mari? Raspunsul la aceste intrebari ar trebui sa te ajute sa iti dai seama pe parcurs daca merg la cacealma sau daca chiar au o mana buna. Perfectionarea jocului de poker poate necesita si ani de munca, dar imbunatatirea pe care o vei observa in castiguri cu siguranta va face ca munca sa nu fie in zadar. De asemenea, daca ai decis ca tu vrei sa fie doar un hobby, asteptarea va fi de asemenea rasplatita pentru ca satisfactia victoriei iti va ridica stima de sine si moralul.

Evita „Tilt-ului”

Tilt-ul este definitia pentru pierderea controlului. Daca iti doresti o mana castigata, nu iti permiti sa te pierzi cu firea. Oponentii pot observa aceasta slabiciune si pot profita cu mare usurinta de ea. Starea de nervozitate inseamna decizii gresite , dar si bani pierduti. Daca simti ca nu este momentul oportun sa iei decizii fiind prea tensionat, ia o pauza pentru ca masa te va astepta tot acolo, poti doar sa gasesti alti oponenti care poate nu iti cunosc slabiciunea, deci ai doar de castigat.