Fotbalul este cel mai cautat sport de pariorii profesionisti. Posibilitatile multiple de pariere pe care acest sport le ofera este unul din principalele motive pentru care cei mai multi dintre jucatorii la pariuri il aleg. Acest sport nu este unul sezonier. El se joaca de-a lungul anului. Pe langa campionatele interne din fiecare tara, exista campionate internationale intre echipe locale ca Liga Campionilor sau intre echipe nationale cum ar fi Cupa Mondiala sau Copa America. Sageata Navodari iti propune un articol care te va face sa intelegi intr-un mod cat se poate de simplu pariurile la fotbal si cum functioneaza ele.

Ce reprezinta cotele la fotbal si cum functioneaza ele?

Dintre sistemele de cote existente importante sunt 3: Sistemul de cote European (sau zecimal), Britanic, si American. Mai putem aminti sisteme de cote ca: sistemul de cote Hong Kong, Malaezian sau Indonezian.

Primul sistem de cote si anume cel european este cel care ne intereseaza deoarece este cel folosit si la noi in tara. Pentru a intelege cum iti poti calcula castigul la cota Europeana, trebuie sa stii ca suma pe care o pariezi trebuie inmultita cu cota atribuita rezultatului. Astfel, daca o echipa are o cota de castig de 1.5, iar tu pariezi 10 RON, castigul tau va fi 1.5×10 adica 15 RON, iar profitul tau va fi de 5 RON.

Calculul atat al castigului de pe urma pariului, cat si al eventualului profit este foarte simplu. El iti permite sa anticipezi profitul si astfel sa iti analizezi limitele.

Tipuri de pariuri la fotbal

Fotbalul este un joc complex si acest lucru le permite agentilor de pariuri sa ofere foarte multe posibilitati de pariu. Intr-un joc ca fotbalul exista foarte multe modalitati de a paria.

Ai posibilitatea de a paria pe un singur eveniment in pariu simplu. Acest tip de pariu nu este disponibil la orice casa de pariat. Asigura-te ca regulile casei de pariuri iti permit sa pariezi pe un singur eveniment. De cele mai multe ori, minimul de evenimente pe care poti paria pe un singur bilet este de 3.

Dintre evenimentele pe care poti sa pariezi la un meci de fotbal, putem aminti:

  • Cornere – poti paria pe numarul de cornere la pauza sau la final.
  • Loviturile de la 11 metri – poti paria pe numarul de penalty-uri la pauza sau la final.
  • Scorul la pauza sau la final – poti paria pe scorul de la pauza sau de la final si in general scorul are o cota mai mare decat pariul pe echipa castigatoare deoarece sansele sa ghicesti scorul sunt mai mici.
  • Numarul de cartonase galbene sau rosii
  • Numarul de goluri

Pentru a nu avea parte de pierderi uriase, cunoaste-ti foarte bine limitele. Daca pariezi online, asigura-te ca ai o rezerva de bani mereu. Nu paria niciodata toata suma de bani disponibila. La inceput incearca sume mici la cote nu foarte ridicate. Acumuleaza experienta si incearca sa cunosti istoria ambelor echipe inainte de a paria pe una dintre ele.